Росіяни вивезли до військової академії в Костромі близько 80 старшокласників з Луганщини - ОВА

Російські загарбники вивезли до військової академії у Костромі близько 80 старшокласників з тимчасово захоплених територій Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Викрадені діти зараз проходять "військові збори" на полігоні Академії військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та інженерних військ, що розташований у Костромській області, отримуючи чергову порцію пропаганди ворога, підкреслили в ОВА.

Як ідеться в повідомленні, на тимчасово захопленних територіях породіллям відмовляють в оформленні виплат, якщо в них немає паспорта РФ.

"Незважаючи на те, що всі новонароджені, згідно з окупаційним законодавством, вважаються громадянами РФ, отримати виплати на них батьки не можуть. Таким чином противник вдається до ще одного тиску для примусової паспортизації", - наголосили в ОВА.

Через міграцію росіян у захоплених містах зростає рівень злочинності. "Один із прикладів – Довжанськ, куди приїжджають жителі Тиви та Бурятії. Там стрімко зросла кількість крадіжок. Більшість справ залишається без уваги місцевих "правоохоронців", - зазначили в ОВА.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, росіяни не зменшують тиск з неба, по десять і більше разів на добу застосовують авіацію. "Регулярно дістається деокупованим селам. Вчора – Невському, Новолюбівці та Білогорівці. У двох із них залишається достатня кількість цивільних. До речі, днями туди доставили продукти харчування – вдячний волонтерам за допомогу. Незважаючи на небезпеку і ускладнену логістику, ми не залишаємо місцевих жителів наодинці – вони постійно отримують все необхідне", – наголосив Лисогор.

Читайте також: Ворог постійно обстрілює деокуповані села й селища Луганщини - Лисогор

Невське та Білогорівка також зазнали артилерійських обстрілів з боку росіян, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Лисогора, загарбники сильно перебільшують показники "паспортизації" на Луганщині.