Уламок російської ракети привалив літнього одесита у ліжку

Фото, відео

Унаслідок нічної атаки на Одесу уламок збитої ворожої ракети пошкодив приватний будинок та впав у ліжко до 74-річного одесита.

Кореспонденти Укрінформу поспілкувалися з дружиною постраждалого чоловіка.

Пані Валентина розповіла, що прокинулася посеред ночі від вибухів. Жінка має вади зору та відразу не зрозуміла, чому їх з чоловіком будинок весь у пилу.

Уламки збитої ракети потрапили у приватний будинок в Одесі та придавили 74 річного чоловіка / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Я підскочила, а все як у тумані. Я спочатку подумала, що це через поганий зір, мені нещодавно робили операцію на очі. Не розумію, звідки уламки, дошки. Відразу побігла до чоловіка, він спав у сусідній кімнаті. Дивлюся, а його чимось придавило. Чи то діжка якась, не зрозуміла. Я спробувала її зняти з чоловіка, а Микола кричить: «Не чіпай, мені боляче»», - розказала Валентина.

Зрозумівши, що самотужки вона не звільнить чоловіка з-під уламків, жінка покликала на допомогу сусідів. Чоловіка ушпиталили, за словами дружини, у нього зламані ребра.

Зазначимо, Одеська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) щодо нічного обстрілу Одеси, через який постраждав 74-річний пенсіонер.

Читайте також: Вночі українська ППО знищила 38 повітряних цілей

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона вночі збила усі шість ракет "Калібр", якими росіяни атакували Одесу, і знищила 21 ворожий дрон Shahed-136 на підльоті з моря до Одеської області. Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь.