Командира підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» нагородили почесним нагрудним знаком

Фото

Роберт «Мадяр» Бровді отримав почесний нагрудний знак «За розвиток Закарпаття».

Про це у Телеграмі повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«Сьогодні в районі ведення бойових дій на Сході країни мав за честь вручити нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» нашому земляку, командиру легендарного підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» Роберту Бровді», - повідомив Віктор Микита.

Голова ОВА зазначив, що зараз до Бровді приєдналася його дружина, щоб разом із чоловіком у лавах ЗСУ наблизити перемогу.

Читайте також: У Києві військовим і добровольцям вручили відзнаки міського голови

Роберт Бровді - бізнесмен, підприємець (свого часу був заступником голови Державної продовольчо-зернової корпорації, останніми роками інвестував у виробництво та нерухомість), також відомий колекціонер живопису, меценат, який кілька років тому просував на Закарпатті проєкт “Срібний мольберт” — конкурс-пленер для юних художників з усієї країни. На війну він потрапив як боєць ТрО — Роберт Бровді записався в тероборону ще перед вторгненням у лютому, став комвзводу. Разом із підрозділом за рік він пройшов найгарячіші точки: Київщина, херсонський контрнаступ, зараз — Донеччина, Бахмутський напрям. Загалом наразі підрозділ Бровді виконує аеророзвідку та корегує вогонь артилерії, а також за допомогою дронів-камікадзе самостійно скидає вибухові пристрої на російські позиції.

Фото: Віктор Микита / Телеграм