На Луганщині ворог не полишає спроб просунутися вперед, на власні втрати не зважає

У Луганській області російські загарбники не полишають спроб просунутися вперед. 

Про це у Фейсбуці повідомила Луганська обласна військова адміністрація з посиланням на начальника ОВА Артема Лисогора, передає Укрінформ.

За словами Лисогора, ворог не полишає спроб просунутися у Серебрянському лісництві, але учорашні його атаки на південь від Діброви були зупинені українськими військовими.

«На власні втрати росіяни не зважають і продовжують такі штурми. Коли дозволила безпекова ситуація, до звільнених населених пунктів доставили допомогу. Хоча перебувати там вкрай небезпечно – по Невському завдано ще один удар з авіації. Так само, як і по Білогорівці. Ці села також опинилися під вогнем артилерії противника», - констатував керівник ОВА.

Зазначається, що у МВС РФ заперечують факт примусової паспортизації у «лнр» та водночас заявляють, що «докладають усіх зусиль, щоб до кінця серпня завершити документування населення». Визнають, що існує проблема з доступністю послуги на нещодавно окупованих територіях. Бо в зруйнованих містах важко погрожувати звільненням з роботи чи припиненням газо- та електропостачання. Більшість людей не мають ні першого, ні другого, ні третього.

Читайте також: ЗСУ вже деокупували 14 населених пунктів Луганщини – Лисогор

«А от у захопленому минулоріч Троїцькому цього досягли. Без паспорта рф у громаді неможливо сплатити за спожиті комунальні послуги – на пошті відмовляються брати гроші, про термінали там і не чули. Боржникам почали відключати світло та газ. Примус на рівні державної політики рф», - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомлялося, за словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, на східному напрямку Сили оборони контролюють ситуацію та не дають ворогу просуватися на Луганщині та Донеччині.