Уряд затвердив порядок виплати по 5 тисяч постраждалим через підрив Каховської ГЕС

Кабінет Міністрів визначив порядок виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тис. грн постраждалим від повені внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в понеділок, передає Укрінформ.

“Сьогодні встановлюємо порядок виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 5 тис. грн для осіб, які мешкають у зоні підтоплення в Херсонській та Миколаївській областях”, - сказав він.

Прем’єр нагадав, що уряд виділив 980 млн грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій людям, чиї будинки були пошкоджені або зруйновані внаслідок теракту на Каховській ГЕС. Ще 560 млн грн - на одноразові виплати постраждалим.

Крім того, як зазначив Шмигаль, Кабінет Міністрів виділив майже 2,5 млрд грн для забезпечення півдня України питною водою.

Читайте також: На відновлення пошкодженого житла на Херсонщині потрібно близько $70 мільярдів - експерт

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Станом на ранок 19 червня на Херсонщині підтопленими залишалися п'ять населених пунктів на правобережжі, загалом - 22 населені пункти.

Відомо про загибель 17 цивільних осіб унаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС. Ще 31 людина вважається зниклою безвісти.