Підрив греблі Каховської ГЕС: море на Одещині перетворюється на сміттєзвалище

Фото, відео

В Одеській області прикордонники, патрулюючи узбережжя Чорного моря, фіксують, як внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС море перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Державна прикордонна служба і опублікувала відповідне відео. 

Як зазначили в Держприкордонслужбі, “після підриву рашистами дамби Каховської ГЕС з Дніпра в Чорне море несе чимало свідчень розрухи”.

“Подекуди у воді можна помітити навіть будинки та їх фрагменти, меблі, плавучі островки відірваних частин суші з рослинністю, а також речі, які використовувалися для різноманітної діяльності і не мали в жодному разі потрапити у воду, наприклад автомобілі, діжки з мастилами, холодильники, бойлери тощо”, - наголосили в ДПСУ.

Починається мор риб. Наслідки екоциду – жахливі.

Читайте також: Велика кількість мін дрейфує за течією Дніпра після підриву греблі Каховської ГЕС - військові

Разом із тим у море несеться багато мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів, які викидає на берегову смугу.

Держприкордонслужба закликає громадян не нехтувати власною безпекою, а у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, негайно обмежити доступ до них та повідомити компетентні служби. 

Відео: ДПСУ | Держприкордонслужба

“Нехай ці кадри стануть додатковою мотивацією, що цивілізований світ має нарощувати зусилля, щоб зупинити рашизм, який несе смерть, розруху, біду і голод...”, - наголосили в ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. 

У зоні підтоплення внаслідок техногенної катастрофи на Каховській ГЕС зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів, що опинились під водою та можуть бути знесені потоками.