У двох районах Дніпропетровщини проблеми з водопостачанням через підрив Каховської ГЕС

Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС і зниження рівня води у водосховищі є проблеми із водопостачанням в Нікопольському і Криворізькому районах Дніпропетровщини.

Про це повідомив у Телеграмі голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

"На Нікопольщині водопостачання припинене у Покрові, Марганці, частині Покровської громади, Томаківській, Мирівській, Червоногригорівській ТГ. Організовано підвезення води. Нікополь з перебоями, знижено тиск, тому місцями може не бути води", - йдеться у повідомленні.

Лукашук зазначив, що зараз проводяться роботи для того, щоб один з обласних водоканалів здійснював наповнення резервуарів у Нікопольському районі, певні напрацювання вже є.

Читайте також: Кривий Ріг живиться запасами водосховища, яке не поповнюється - людей просять економити воду

За словами голови облради, на Криворіжжі ситуація трохи краща. В Апостолівській громаді вода подаватиметься погодинно, в Грушівській громаді плануються відключення, але організовано підвезення води. Софіївська громада – воду подають погодинно, заповнюють резервуари.

Наразі п'ять водоканалів, які підпорядковуються обласній раді, працюють в штатному режимі. Дніпровський, Камʼянський, Новомосковський, Павлоградський, Синельниковський райони з водою, поінформував Лукашук.

Він додав, що Президент доручив зробити все, щоб люди були з водою. З держбюджету для Дніпропетровської ОДА виділено 159,7 млн грн для здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води. Дніпропетровська обласна рада та депутатський корпус працюють з бізнесом, волонтерами, благодійниками для вирішення питання допомоги громадам.

Читайте також: Президент провів нараду з питань забезпечення водою Дніпропетровської області

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили людей без жодної допомоги.

У Нікопольському районі через підрив Каховської ГЕС вода відійшла від берега на 500 метрів, через що зупинилась робота насосних станції та водоканалів.