Населення Херсонщини забезпечили таблетками для знезараження води — МОЗ

Під час підтоплення є ризики зараження гострими кишковими інфекціями; Херсонщина на сьогодні забезпечена понад 600 тис. таблеток для знезараження води.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"Треба використовувати таблетки для знезараження питної води, якщо ви використовуєте воду з неперевірених джерел або з місць загального користування. Станом на зараз у Херсонській області близько 600 тисяч таблеток для знезараження води є для видачі цивільному населенню”, - сказав Кузін.

Читайте також: На Херсонщину з Вінниччини доставили обладнання для ліквідації наслідків підтоплення

Він наголосив, що в подібних ситуаціях необхідно звертати увагу на ризики виникнення гострих кишкових інфекцій.

"Переважно йдеться про дизентерію, про можливі випадки холери і про загальну рамку гострих кишкових інфекцій, такі як стафілококові інфекції", - зазначив заступник міністра.

Він наголосив, що населення має дотримуватись правил безпечного вживання води під час війни або будь-якої небезпечної ситуації.

"Якщо є доступ до бутильованої води, їй треба віддавати перевагу. Треба забезпечувати фільтрування води там, де це можливо, якщо вода каламутна чи брудна. Воду треба зберігати в чистій закритій тарі, яку громадяни можуть отримати в пунктах роздачі води", - надав рекомендації Кузін.

Крім того, за його словами, кожну порцію води перед споживанням потрібно перевіряти принаймні на візуальні ознаки забрудненості.

“Ці прості заходи безпечного вживання води допоможуть мінімізувати ризики виникнення і поширення гострих кишкових інфекцій”, - наголосив Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС під загрозою затоплення перебувають майже 80 населених пунктів Херсонщини.