Священники Московського патріархату на Житомирщині поширювали листівки проти ПЦУ

Фото

На Житомирщині правоохоронці зібрали докази про розпалювання релігійної ворожнечі керуючим єпархією УПЦ (МП) та його секретарем.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Слідство встановило, що керуючий єпархією та секретар УПЦ (канонічний зв’язок з московським патріархатом), рідні брати, з 2017 року виготовляли і поширювали серед священників, прихожан та жителів регіону листівки, які розпалюють релігійну ворожнечу і ненависть до вірян Православної церкви України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті заборонили Московський патріархат

Митрополит готував тексти листівок, брошур та закликів, які містять висловлювання, що ображають почуття громадян різних вірувань, релігій і конфесій. Натомість секретар єпархії забезпечував їх друк та відповідав за активне поширення. Серед іншого, у листівках висловлено вороже ставлення до Православної церкви України, а її створення названо «самочинним», «відступництвом», «сліпою впертою сваволею», «розколом» тощо.

Під час обшуків у приміщеннях церкви, за місцем проживання та в автомобілях підозрюваних вилучено докази їхньої кримінальної діяльності, зокрема, значну кількість друкованої продукції, блокноти з рукописними текстами тощо.

Читайте також: СБУ викрила на земельних оборудках настоятельку храму УПЦ МП на Черкащині

Обом священникам повідомлено про підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі та образі почуттів громадян, у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, вчинених службовою особою та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 161 ККУ).

Наразі вирішується питання про обрання обом фігурантам запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посад.