В Авдіївці лишаються двоє дітей - їх евакуюють примусово

Наразі у постійно обстрілюваній Авдіївці на Донеччині лишаються двоє дітей, які будуть вивезені у примусовий спосіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«У нас на початку березня всі діти з Часового Яру (найближче до Бахмута місто – ред.) були евакуйовані, паралельно йшов процес і були всі діти евакуйовані з Вугледара, Вугледарської громади. Зараз, за нашими підрахунками, до двох дітей лишаються в місті Авдіївка», - сказав очільник області.

Він пояснив, що не можна по Авдіївці сказати сьогодні більш конкретно по цих дітях, бо батьки переховують їх, змінюють адресу свого місця проживання, і наразі відбуваються пошуки дітей. Якщо вони не виїхали з міста, то ці діти з батьками обов’язково будуть вивезені в примусовий спосіб.

Читайте також: В Авдіївці під зруйнованими будинками залишаються два тіла, які неможливо дістати

Він також зазначив, що через збільшення ворожих обстрілів Торецької громади будуть евакуйовувати дітей і звідти, і, якщо буде потрібно, то у примусовий спосіб.

Як повідомлялося, з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану урядом України було прийнято рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії.

Читайте також: Росіяни поранили в Україні 989 дітей

Примусова евакуація дітей разом хоч з одним з батьків була розпочата 7 квітня 2023 року і в Донецькому регіоні охопила 21 населений пункт. За цей час із населених пунктів Донеччини, де ведуться бойові дії, було примусово евакуйовано 128 дітей.