У Мелітополі загарбники викрали журналістку та її чоловіка

В окупованому Мелітополі викрали та утримують у нелюдських умовах журналістку Ірину Левченко та її чоловіка Олександра.

Про це в Фейсбуці повідомляє Центр журналістської солідарності, передає Укрінформ.

"6 травня в окупованому російськими військами Мелітополі невідомо куди зникли журналістка Ірина Левченко та її чоловік Олександр. Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що подружжя Левченків було без будь-яких пояснень затримане окупаційною владою", - йдеться в дописі.

Зазначається, що свого часу Ірина Левченко працювала журналістом у відомих загальнонаціональних періодичних виданнях. Але нині і вона, і її чоловік – пенсіонери.

Читайте також: У тимчасово окупованому Криму зник активіст Руслан Люманов

"Утримують арештованих в нелюдських умовах, майже без їжі, в холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним та моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді і надумані звинувачення в тероризмі. Як нам повідомили надійні джерела, Ірину згодом перевели в інше місце. Куди саме – досі невідомо", - зазначили в Центрі журналістської солідарності.

Журналістську громадськість глибоко обурює і хвилює грубе порушення прав людини стосовно колеги Левченко та її чоловіка, наголошується в дописі.

Журналісти вимагають від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватися міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко та її чоловікові Олександру.

Читайте також: Росіяни засекретили матеріали справи стосовно незаконно затриманої Леніє Умерової

Також Центр закликав всіх колег, громадські та професійні інституції, всіх громадян України, міжнародну спільноту об’єднатися у боротьбі за їхнє звільнення, за законні права кожної людини на свободу і незалежність.

Як повідомлялося, станом на початок травня Росія скоїла вже 511 злочинів проти журналістів та медіа. Стало відомо про 14 зникнень та 21 викрадення журналістів.