На Київщині знешкодили банду, яка грабувала приватні будинки та катувала людей

Фото

Поліція викрила злочинне угруповання, яке вчинило серію нападів на господарів приватних маєтків у Бучанському та Броварському районах Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Організатор групи - 29-річний житель столиці, який перебував у розшуку за бандитизм та викрадення транспорту. Розбійні напади він скоював разом із двома поплічниками.

Так, в Ірпені зловмисники вдерлися до будинку 70-річного чоловіка та нещадно побили його, вимагаючи гроші. Розбійники перерили весь будинок, забрали готівку і зникли.

У селі Красилівка банда вчинила розбійний напад на родину підприємця. Озброєні зловмисники побили власника будинку, погрожували відрізати вуха, а згодом облили пальним та погрожували підпалити. Потерпілі мусили віддати всі заощадження.

Зазначається, що поліція Київщини затримала зловмисників у Хмельницькій області, саме перед тим, як вони готувалися вчинити черговий напад. Двоє осіб нині перебувають у слідчому ізоляторі, третій учасник злочинного угруповання нині за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру.

У ході 14 обшуків поліцейські вилучили автоматичну зброю, гранати, кайданки, пластикові хомути, засоби для відмикання дверей, банківські картки, одяг, в якому вчинялися розбої, та інші речові докази.

Відкрито кримінальне провадження за фактом розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою в умовах воєнного стану, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу).

Читайте також: СБУ знешкодила в Одесі банду «злодія у законі», яка викрадала й катувала людей

Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Служба безпеки України у результаті спецоперацій в Одесі, Харкові та Сумській області нейтралізувала кримінальні угруповання, які тероризували та залякували місцевих жителів.