У Запоріжжі затримали таксиста, який коригував російські удари по місту

Правоохоронці затримали запорізького таксиста, який збирав для росіян дані про місця базування підрозділів Збройних сил України та розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі

“За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України)”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній правоохоронець, звільнений з органів МВС України у 2011 році, добровільно надав згоду спецслужбам Росії на проведення підривної діяльності проти України.

Читайте також: Коригувальник ракетних ударів рф по Львову отримав довічне

Підробляючи таксистом, він багато пересувався територією Запоріжжя та на фото або відео фіксував місця базування і переміщення підрозділів Збройних сил України. Також у такий спосіб він збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури і наслідки ворожих ударів по місту.

Добуту за вказівками куратора інформацію зловмисник передавав через Telegram. Отримані від нього розвіддані росіяни щонайменше двічі використали для ударів по інфраструктурі Запоріжжя.

Підозрюваного затримали, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала таксиста, який восени минулого року навів російську ракету на житлову багатоповерхівку в Миколаєві