Загарбники заборонили 9 травня масові зібрання на окупованих територіях

Єдині новини

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень заявив про те, що російські загарбники заборонили 9 травня масові зібрання на окупованих територіях.

Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Стало відомо, що 9 травня окупанти на захоплених територіях заборонили масові зібрання та скупчення людей. Отже, можна говорити, що там паніка, і вони так налякані, що бояться власної тіні. І правильно роблять», - сказав Шершень.

За його словами, нині на Таврійському напрямку панує цілковита паніка серед колаборантів та шанувальників «руського міра», які швидко виїздять з тимчасово окупованих територій. На Запоріжжі вони тікають та залякують місцеве населення.

«Самі тікають, усі, хто вимушено опинився в окупації, тікають. Там лякають їх контрнаступом Збройних сил України. Треба наголосити та тому, що вже є інформація, і вона вже перевірена, доля тих, хто виїхав за допомогою колаборантів, незавидна. Вони потрапляють у Бердянськ, який стає перевалочним пунктом, бо далі людей вивозять до росії або розпорошують по Донеччині», - сказав речник.

Шершень також наголосив, що протягом доби втрати ворога на цьому напрямку були суттєві: «Вбитими та пораненими склали більше роти, знищено та пошкоджено 16 одиниць озброєння та військової техніки противника. В тому числі, одна гаубиця д-20 та командно-штабна машина».

Капітан додав, що ворог протягом доби здійснив 376 обстрілів та завдав 13 авіаударів. «В цілому у Запорізькій області було обстріляно понад 20 населених пунктів. Йдеться про села та містечка, які межують із лінією бойового зіткнення», - зазначив Шершень.

Читайте також: У росії скасували низку урочистостей на 9 травня через страх на тлі війни - розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, увечері Генеральний штаб Збройних сил України поінформував про те, що у м.Скадовську Херсонської області російські загарбники згортають діяльність районної та міської адміністрацій. Подібна ситуація спостерігається у таких населених пунктах Херсонщини, як Михайлівка, Петрівка, Шевченко, Широке, Улянівка та Красне. Вивезення документації та награбованого майна з державних установ тимчасово захопленої Херсонської області загарбники планують здійснити морським шляхом, за допомогою суховантажного судна, через порт м.Бердянська.