Ракетний удар по Умані: в лікарні залишаються п'ятеро постраждалих, один - в тяжкому стані

У лікарні залишаються п'ятеро людей, госпіталізованих напередодні з пораненнями внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці в Умані. Одна людина перебуває в тяжкому стані.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає Укрінформ.

лікарні натепер лишаються п'ятеро людей, серед них – один тяжкий, двоє – середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Очільник ОВА нагадав, що рятувально-пошукова операція в Умані триває вже понад 30 годин, служби працювали всю ніч.

Читайте також: Після ракетного удару по Умані 110 осіб отримали психологічну допомогу

Рятувальники продовжують розбирати конструкції та пошуки потерпілих. Основний етап робіт мають завершити надвечір. 

Табурець зазначив, що спільно з ДСНС і міською владою розгорнуто п'ять пунктів надання допомоги потерпілим. У тимчасові помешкання розселили 176 людей.

Перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив, що важку пацієнтку переведуть для подальшої операції в Київ.

"Наразі в Уманській міській лікарні лишається п'ятеро постраждалих. Одна пацієнтка готується до виписки, одна пацієнтка перебуває у важкому стані у відділені інтенсивної терапії з важкою черепно-мозковою травмою. Зараз вирішуємо питання щодо переведення її до Києва з метою подальшого проведення оперативного втручання, щоб видалити уламки", - повідомив Дубров.

Він додав, що на місці події було розгорнуто декілька мобільних пунктів допомоги. Протягом минулої доби допомогу в них отримали 132 людини, за суботу, 29 квітня - ще 34 людини. Переважна більшість людей зверталися за психологічною допомогою.

Наразі, за його словами, медзаклади Умані забезпечені всім необхідним, в тому числі, всіма препаратами крові, додаткової потреби в доноврах чи препаратах крові немає.

Також, як повідомив Сергій Дубров, 4 особи було госпіталізовано до районної лікарні з гострими психічними розладами, їм була надана допомога і зараз їх вже виписали з медзакладу.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок російського ракетного удару по житловому будинку в Умані загинуло 23 особи, серед яких п’ятеро дітей, безвісти зниклою вважається одна жінка. Травмовано 18 осіб, ще 17 громадян врятовані.