На Миколаївщині викрили представницю релігійної громади, яка виправдовувала збройну агресію рф

На Миколаївщині викрито місцеву жительку, яка, будучи представницею однією з релігійних громад, виправдовувала збройну агресію рф.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ

«Повідомлено про підозру мешканці однієї з територіальних громад Миколаївського району за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, а також глорифікації осіб, які здійснюють таку агресію (ч. 2 ст. 436-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура вимагає взяти мера Одеси Труханова під варту за мільйонні розтрати

За даними слідства, підозрювана, яка є представницею однією з релігійних громад Миколаївщини, не сприймала державну владу в Україні.

Упродовж 2022 року, керуючись ідеологічними мотивами, у приватних чатах для спілкування Інтернет-месенджерів «Viber» і «Telegram», вона поширювала серед своїх знайомих відеоматеріали. У них містилося виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України. Також у відео глорифікувалися особи, які здійснюють агресію проти нашої держави, розпочату у 2014 році.

Читайте також: СБУ викрила з початку повномасштабної війни понад 300 зрадників - Малюк

Як повідомлялося, затримано жителя Миколаєва, який збирав та продавав озброєння, залишене військами рф на місцях дислокації.