Колишнього міліціонера судитимуть за збір даних про логістичні шляхи Сил оборони на Одещині

Перед судом постане колишній співробітник міліції, який збирав дані для російських спецслужб про розміщення та пересування в Одеській області військової техніки підрозділів Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі за фактами державної зраді та незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що ексміліціонер після початку повномасштабного вторгнення був завербований представником головного розвідувального управління російської федерації для проведення розвідувально-підривної діяльності у регіоні.

Він збирав розвіддані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, ситуацію в портах Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який шукав «слабкі місця» на кордоні

На виконання завдань російських кураторів інформатор придбав три відеокамери – так звані “фотопастки”, які встановив уздовж залізничних колій у передмісті Одеси для фіксування проїжджаючих вантажних потягів.

Дані, які фіксували камери, в реальному часі через мобільний додаток отримували представники спецслужб російської федерації. На закупівлю та встановлення “фотопасток” агент отримав 50 тис. грн.

Читайте також: На Харківщині СБУ затримала ще трьох колаборантів, серед них - фейковий «начфін»

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання ворога біля залізничних колій. Тоді у нього вилучили вибухові речовини та боєприпаси, зокрема 12 тротилових шашок вагою 3,2 кг, детонатори, підривач та протитанкову міну.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Служба безпеки України затримала в Одесі двох ворожих інформаторів, які розвідували позиції української протиповітряної оборони.

Фото: Офіс генпрокурора, Телеграм