Волинянина засудили на п'ять років ув'язнення за відеозапис руху колони військової техніки

На п'ять років позбавлення волі засудили волинянина, який зняв і надіслав знайомому відео, на якому зафіксував рух колони військової техніки.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ у Волинській області, передає Укрінформ.

Зокрема, як наголосили в СБУ, під час режиму воєнного стану правоохоронці постійно проводять контррозвідувальні та контрдиверсійні заходи з метою виявлення та знешкодження у Луцьку та на території області диверсійних груп та агентів російських спецслужб. Особлива увага приділена також захисту об’єктів критичної інфраструктури в області.

У ході таких заходів правоохоронці виявили у одного волинянина на телефоні відеозапис руху колони військової техніки ЗСУ. Чоловік переслав це відео своєму знайомому, зазначили у СБУ і підкреслили, що такі дії підпадають під ознаки злочину.

Було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України).

Читайте також: СБУ оголосила підозру російському депутату, який «командував» обстрілом позицій ЗСУ

Слідчі дослідили всі обставини цієї справи та надіслали матеріали провадження разом з обвинувальним актом до суду.

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов постійно закликає громадян не фотографувати й не фільмувати українських воїнів, військові об'єкти, гуманітарні конвої, нагадуючи про кримінальну відповідальність.