Співучасниці викрадення дітей на Запоріжжі повідомили підозру

Колишній працівниці правоохоронних органів, яка, за даними слідства, стала співучасницею викрадення дітей на тимчасово загарбаній території Запоріжжя, повідомили про підозру.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Держбюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, колишня жителька Приморського Запорізької області, яка за мирних часів опікувалася правами дітей у відділі ювенальній превенції, після повномасштабного вторгнення добровільно пішла працювати на загарбників і отримала від них посаду у незаконно створеному правоохоронному органі «Приморське відділення поліції УВС».

«Серед іншого, вона допомагала агресору виявляти та вивозити українських дітей з тимчасово окупованих територій до рф. Також зловмисниця активно здавала ворогу своїх земляків, які не бажали підкорюватись окупаційному режиму», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокурор МКС закликав росію повернути викрадених українських дітей

За даними ДБР, експравоохоронниця разом з окупантами брала участь у рейдах з вилучення майна у місцевих жителів.

ДБР заочно повідомило їй про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). Санкція статті ККУ передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 2 квітня віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що росії передано список, в якому вказані імена майже 4,4 тисячі дітей, незаконно вивезених з України.