Зґвалтування на Закарпатті: ОВА доручила, щоб жертва та нападники не ходили в школу одночасно

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита дав доручення невідкладно законним шляхом блокувати будь-яку можливість одночасного відвідування школи постраждалою та ґвалтівниками.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в Телеграмі.

"Щойно завершив нараду з керівництвом правоохоронних органів та представниками профільних департаментів і служб ОВА. Фігуранти з моменту вчинення злочину не відвідували школу разом із потерпілою та перебували під домашнім арештом. Після вироку суду вони навчаються дистанційно і фактично ізольовані від дівчини", - повідомив він.

За словами Микити, відповідним службам він дав доручення невідкладно законним шляхом блокувати будь-яку можливість одночасного відвідування школи постраждалою та ґвалтівниками незалежно від кінцевого рішення суду.

"Родині потерпілої буде запропоновано інші навчальні заклади області для продовження навчання дитини."- наголосив він і додав, що перелік таких закладів освіти вже сформовано. Остаточне рішення за батьками.

За інформацією Укрінформу, потерпіла та нападники навчаються в одному закладі загальної середньої освіти в селі Верхні Ворота Мукачівського району.

Як повідомлялося, вчителі цієї школи дали трьом учням, як вчинили сексуальне насилля над ученицею цієї школи, позитивні характеристики для суду, який розглядав справу про насильство. У результаті, суд виніс вирок про два роки умовного покарання для насильників із домашнім арештом без електронного браслета до травня 2023 року.

Читайте також: Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок нападникам

У серпні 2021 року на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину.

Справу розглядали за ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Водночас суд визнав підлітків винними за ч. 3 ст. 153 (Скоєння дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням у тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілого (сексуальне насильство), скоєне групою осіб стосовно неповнолітньої особи), призначивши їм умовний термін та виплату компенсації.