У нацпарку на Львівщині створили «живу» зелену вишиванку

Фото

У Крушельницькому лісництві НПП «Сколівські Бескиди» з декоративних дерев та кущів створили фрагмент вишиванки в межах екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна».

Про це повідомили на сторінці Національного природного парку «Сколівські Бескиди» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Фрагмент вишиванки - символа українського народу, єдності нації, нескореності та краси - створили цими днями у Крушельницькому лісництві з декоративних дерев та кущів. Ландшафтна посадка проведена в рамках екологічної ініціативи Президента України «Зелена країна» та загальнодержавної акції «Створюємо ліси разом»», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Миколаївщині створюють автентичну вишиванку з таврійським орнаментом

Довжина фрагмента вишиванки – 13,5 м, ширина – 6 м. Для його формування використали тую західну кулястої форми, тую західну золотистої форми, тую східну біота і самшит вічнозелений. Весь посадковий матеріал – місцевий, його виростили на розсаднику лісництва.

Композицію створили на схилі поряд з Тризубом, який занесено до реєстру Книги рекордів України, як найбільший вічнозелений герб України.

В нацпарку зазначають, що вишиванка поряд з Тризубом створять привабливу туристичну атракцію для відвідувачів екоцентру в с. Крушельниця.

Читайте також: У Харкові висаджують 20 тисяч сосен у пошкодженому обстрілами бору

Як повідомлялося, 1 квітня 2019 року у Національному природному парку “Сколівські Бескиди” зафіксували новий рекорд – “Найбільший Герб України”. Його виростили з кипарисовика горохоплідного та висадили розміром 10х8 м. Тризуб розташований на садибі лісництва у селі Крушельниця. Саджанці майстри виростили самостійно. Працювали над гербом від 2010 року.

Фото: Сколівські Бескиди, Facebook