Затримання інженера «Мотор Січі»: у компанії готові сприяти розслідуванню

Заява

На Запорізькому підприємстві "Мотор Січ" запевнили, що готові надати правоохоронним органам всю інформацію з приводу затриманого інженера-конструктора, який працював на ворога.

Про це йдеться в заяві генерального директора АТ "Мотор Січ" Олексія Нікіфорова, яка є в розпорядженні Укрінформу.

"Керівництво АТ "Мотор Січ" готове сприяти розслідуванню з приводу затримання співробітника підприємства за підозрою у держзраді та надати усю необхідну інформацію правоохоронним органам. У нашому колективі не має бути зрадників. Ми все для цього робимо. І разом із тим продовжуємо працювати на перемогу України", - йдеться у заяві Нікіфорова.

Раніше повідомлялося, що кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агентів фсб, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі.

У Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства "Мотор Січ", який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

На початку лютого 2023 року зрадників завербував кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Телеграм-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.

За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.

Читайте також: Ексголову «Мотор-Січі» Богуслаєва позбавили звання почесного громадянина Запоріжжя

СБУ поетапно задокументувала їхні злочинні дії.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялося, Служба безпеки інкримінує президенту АТ «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву сплачування податків терористичній організації «днр».