200 ударів за три доби: поліція показала наслідки ворожих обстрілів на Запоріжжі

Фото

За три доби російські війська завдали 207 ударів по Запорізькій області.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

“Протягом трьох діб військові рф вели прицільний вогонь по населених пунктах Пологівського та Василівського районів. російські снаряди влучили в домівки місцевих жителів, у деяких із них зайнялися пожежі. (...) У результаті збройної атаки смертельно поранено трьох цивільних, ще двох госпіталізовано”, - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, росіяни вели вогонь із різних видів озброєння, постраждала цивільна та житлова інфраструктура не лише двох районів, а й обласного центру. 

Читайте також: Ворог активізує примусову паспортизацію на захопленій частині Запоріжжя – мер Мелітополя

Правоохоронці зафіксували влучання однієї ракети у заклад громадського харчування, зруйновано будівлю та територію ресторанного комплексу. Від вибухової хвилі у навколишніх будинках повилітали шибки, пошкоджено дахи та фасади будівель. 

200 ударів за три доби: поліція показали наслідки ворожих обстрілів на Запоріжжі / Фото: Нацполіція

Інші ракети влучили по промоб’єкту, зруйновано виробничий цех. В одному з районів поліцейські виявили та знешкодили фрагменти ракети ЗРК С-300. 

За результатами воєнних злочинів слідчі поліції та УСБУ в Запорізькій області відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, на Запорізькому напрямку Сили оборони знищили три ворожі БМП та пошкодили танк.