У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності»

Фото, відео

У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності», яка слугуватиме і пунктом обігріву, і осередком культури.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«У Миколаєві на Флотському бульварі розпочала роботу «юрта незламності». За задумом організаторів, юрта діятиме не тільки як пункт обігріву з можливістю зарядити ґаджети, а й як осередок казахської культури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тут встановлено генератор, є точка доступу до мережі інтернет. Волонтери частують традиційною їжею та чаєм. Та насамперед це цікавий культурний простір, де відвідувачі можуть познайомитися з багатою культурою Казахстану, побувати на майстер-класах та різних заходах.

Проєкт реалізований за ініціативи голови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан у Верховній Раді України, народного депутата Сергія Нагорняка та казахського бізнесмена і мецената Даулета Нуржанова. До ініціативи приєдналися й інші підприємці Казахстану.

У Миколаєві встановили юрту незламності, придбану та доставлену за сприяння мецената Айдоса Мукатаєва. Подібні об’єкти також розміщені в містах Буча, Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро.

У Миколаєві відкрили казахську «юрту незламності» / Фото: Новини N

Айдос Мукатаєв особисто відвідав Миколаїв, щоб висловити свою повагу місцевим жителям.

Читайте також: Знайомтесь, казахська юрта - Всесвіт народу і «Пункт Незламності»

«Юрта для казаха - дім, а слово «незламність» передає те, як мужньо народ України долає всі випробування. Ми вас щиро підтримуємо. Нехай небо над вашою країною стане мирним!» - звернувся меценат до містян.

Як повідомлялося, Миколаїв отримав від ЄС та уряду Німеччини грант на підтримку малого бізнесу.