СБУ затримала агента рф, який збирав дані розташування Сил оборони та інфраструктури на Одещині

Фото

Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який оприлюднював у заборонених соціальних мережах дані про місця базування Сил оборони та розташування об’єктів критичної інфраструктури в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зловмисник був викритий у результаті контрдиверсійних заходів на півдні України.

Встановлено, що викладену ним у соцмережах інформацію російські загарбники використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів. У разі влучань фігурант виходив на місцевість для з’ясування й оприлюднення наслідків для повторних повітряних атак.

Контррозвідники СБУ встановили та затримали зловмисника в Одесі. Ним виявився місцевий житель, який підтримує збройну агресію росії та виправдовує воєнні злочини росіян.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про позиції ППО на Одещині

За даними слідства, крім збору інформації для ворога, фігурант на власних сторінках у заборонених соцмережах закликав до насильницького захоплення державної влади та знищення українського народу.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинної діяльності.

Чоловікові оголошена підозра за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності), ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала ворожого інформатора, який наводив російські ракети на торговельні центри у Дніпропетровській області.