На Харківщині після деокупації територій на мінах підірвалося майже 170 людей

На Харківщині після деокупації територій на мінах та різних вибухових пристроях підірвалися майже 170 людей, 34 з них загинули.

Про це повідомив на пресконференції 24 лютого керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає кореспондент Укрінформу.

«Після деокупації росіяни залишили нам так звані «подарунки» – міни або вибухові пристрої, на яких підірвалось 169 осіб. Більшість із них 136 - цивільні особи, 34 з яких загинули. Також поранено 8 поліцейських вибухотехніків, 24 працівники ДСНС, 5 з яких загинули, поранено працівника вибухотехнічної служби НАБУ», - розповів Фільчаков.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко прогнозує, що навесні кількість трагічних випадків буде тільки збільшуватися.

Читайте також: В Україні треба розмінувати понад 2,6 мільйона гектарів сільськогосподарських угідь

«Зараз у нас буде весна, зійде сніг, багато людей поїдуть на дачі. Більшість дачних ділянок, що розташовані в Чугуївському, Балаклійському, Харківському районах заміновані, треба бути вкрай уважними. Можемо прогнозувати збільшення кількості людей, які постраждають внаслідок підриву на мінах", — сказав Тимошко.

Як повідомлялося, 22 лютого у визволеному Ізюмі Харківської області на «пелюстці» підірвався працівник лісгоспу, чоловіка госпіталізували з пораненням.