Вручили ключі від житла у першому на Рівненщині модульному містечку для переселенців

Фото

На Рівненщині вручили ключі від 12 модульних будиночків у першому в області містечку для ВПО, яке виготовило підприємство, релоковане з Харківщини на Рівненщину.

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Перше містечко для ВПО на Рівненщині. Сьогодні разом з головою облради Андрієм Караушем вручили ключі від 12 модульних будиночків для понад 40 переселенців», - повідомив Коваль.

Зазначається, що будиночки утеплені, витримують температуру до -40 градусів за Цельсієм. Мають автономне опалення. Тут облаштована кухня, душова, є шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван.

На Рівненщині вручили ключі від модульних будиночків / Фото: начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль

Новостворене містечко знаходиться на території Радивилівської територіальної громади. Її обрали невипадково, адже громада займає друге місце в області з прийнятих ВПО у співвідношенні до місцевого населення.

Начальник ОВА поінформував, що будиночки виготовило підприємство «Лайф Буд», релоковане з Харківщини на Рівненщину. До війни вони займалися монтажем теплоізоляції, а вже в Рівненській області перекваліфікувалися - стали робити модульні конструкції.

Читайте також: У Чернігові зводять модульне містечко за гроші Червоного Хреста

У будиночки поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді. Пріоритет надавали для офіційно працевлаштованих ВПО, мамам з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями, людям з інвалідністю, вузькопрофільним спеціалістам, яких потребує громада, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Радивилівській територіальній громаді на Рівненщині для розміщення модульного містечка міська рада виділили земельну ділянку загальною площею 0,7 га.