На Прикарпатті продадуть унікальний олімпійський факел, щоб допомогти військовим

Відео

В Івано-Франківській області з благодійного аукціону продадуть унікальний олімпійський факел, від спортивного коментатора Валентина Щербачова, гроші підуть на допомогу військовим. 

Про це у Фейсбуку повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«До благодійного аукціону на підтримку наших прикарпатських бійців долучається спортивний коментатор, заслужений журналіст України Валентин Щербачов. Він надає лот - олімпійський факел. Факел - унікальний, адже таких насправді є дуже мало», - зазначила Онищук.

Щербачов виконував почесну місію несення естафети Олімпійського вогню центральною частиною Києва 7 липня 2004 року. Тоді українська столиця зустріла олімпійський вогонь XXVIII літніх Олімпійських ігор, які відбувалися в Афінах.

Читайте також: Футболку з підписом Залужного виставили на аукціон — зібрані кошти підуть ЗСУ

За словами Щербачова, він прийняв факел від Ігоря Коробчинського (гімнаст, чемпіон XXV Олімпійських ігор 1992 р. в командній першості) і через дві дистанції передав олімпійській чемпіонці Катерині Серебрянській (заслужений майстер спорту України з художньої гімнастики).

Благодійний аукціон планують провести у березні. Наразі вже зібрані понад 30 лотів. Усі кошти спрямують на придбання засобів зв'язку, автономного живлення та дронів для прикарпатських бійців.