Постраждалим від ракетного удару в Дніпрі виділять по мільйону гривень

Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак підписав розпорядження про виділення з обласного бюджету додаткових коштів постраждалим від ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі.

Про це повідомляє в Телеграмі міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Укрінформ.

«Сьогодні зранку голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак підписав розпорядження про видачу коштів з обласного бюджету на посилення фінансової допомоги, яку виплачує місто», - йдеться в повідомленні.

За словами Філатова, це буде додатковий мільйон до того, який виділяє мерія, кожній родині, в якої зруйновано житло.

Міський голова висловив надію, що перші виплати розпочнуться вже наступного тижня — після завершення всіх документальних процедур.

Читайте також: У Дніпрі на місці зруйнованої частини будинку зведуть меморіальний сквер

Як повідомив під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, Дніпропетровська обласна рада виділила субвенцію в розмірі 97 млн гривень із бюджету області місту Дніпру, ці кошти спрямують на допомогу родинам загиблих у будинку на вулиці Перемоги, зруйнованому російською ракетою.

«Дніпропетровська обласна рада, депутатський корпус, ОВА, ми зробили все, щоб допомогти людям і місту. 3 лютого ми виділили субвенцію, матеріальну допомогу в розмірі 97 млн грн з обласного бюджету до бюджету міста Дніпра - для того, щоби була допомога людям на Перемоги, 118», - сказав голова облради.

Лукашук відзначив, що окремо ще облрада надала додаткову виплату - 300 тис. грн на родину - всім сім'ям в місті та області, де були загиблі.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті удару російської ракети по багатоквартирному житловому будинку на Набережній Перемоги, 118 у Дніпрі 14 січня 2023 року загинуло 46 людей, 80 - поранені.

Рішення про виділення 97 млн грн постраждалим Дніпропетровська обласна рада ухвалила на сесії 3 лютого 2023 р. Загалом постраждалі родини отримають по 2 млн грн з обласного та міського бюджетів, також понад 100 млн грн зібрали представники бізнесу. Ці кошти також будуть розподілені між людьми, які постраждали внаслідок ракетного удару.