На Тернопільщині призначили перевірку через загибель мобілізованого на фронті

Тернопільський обласний центр комплектування призначив службову перевірку через загибель на фронті мобілізованого солдата Богдана Покітка.

Про це Тернопільський ТЦК повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

“Командування та особовий склад територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області приносить щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата Богдана Покітка, який проходив службу в Тернопільському міському ТЦК СП та був частиною нашого колективу” - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до висновків медкомісії, солдат був визнаний придатним до військової служби в лавах Збройних сил України. Його призвали на військову службу за мобілізацією до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну з посад в роту охорони. 12 лютого солдата Богдана Покітка було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув 16 лютого внаслідок бойових дій.

Читайте також: Веніславський: Є мобілізаційні методи, які не задовольняють оборонний Комітет ВР

“На даний час у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. Такий випадок, який стався з солдатом Покітком не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч”, - наголосили в ТЦК та закликали дочекатися завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднені найближчими днями.

Мер Тернополя Сергій Надал у Фейсбуку повідомив, що Покітко загинув на Донеччині, йому було 33 роки.