Львівщину відвідав губернатор штату Нью-Джерсі

Фото

Губернатор штату Нью-Джерсі, голова Національної асоціації губернаторів США Філ Мерфі разом з дружиною відвідали на Львівщині вимушених переселенців.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

Львівщину відвідав губернатор штату Нью-Джерсі / Фото: Львівської ОВА

«Пан Мерфі та його дружина Теммі побували в одній зі шкіл Шегинівської громади на Яворівщині, де зараз живуть сім‘ї з дітьми, які змушені були залишити свої домівки через напад poсії», - написав Козицький.

Читайте також: На Львівщину за минулий рік релокувалися 250 підприємств

Голова ОВА акцентував, що незважаючи на ракетний удар, завданий росіянами вночі 16 лютого по Львівщині, подружжя Мерфі не скасувало візит у Львівську область. Під час зустрічі вони наголосили, що не бояться, навпаки – їх мотивує сміливість та відчайдушність українців.

Родина Мерфі разом із благодійною організацією United Sikhs передали дітям переселенців солодощі й подарунки, наголосивши, що це для того, щоб вони не втрачали оптимізму, прагнення до ігор та відкритості до світу.

Голова ОВА також зазначив, що організація United Sikhs зараз всебічно підтримує українських громадян: щодня забезпечує тисячі людей гарячими стравами, ліками, одягом, засобами гігієни, фахівці організації надають медичну допомогу жителям України в зонах бойових дій та розгортають намети для обігріву.

Читайте також: Із Херсона на Львівщину здійснили наймасовішу медичну евакуацію

«Співпрацю із губернатором штату Нью-Джерсі не припиняємо. Домовились про напрацювання тісніших контактів між нашими регіонами та плануємо підписати угоду про співробітництво між Львівщиною і Нью-Джерсі», - додав Козицький.

Як повідомляв Укрінформ, двопартійна група сенаторів США повторно внесла в Сенат проєкт резолюції, у якій війна рф визнається геноцидом українського народу. Відповідно про проєкту резолюції, російське вторгнення відповідає п'яти положенням, що визначають геноцид, викладеним у глобальному договорі про заборону геноциду, який було підписано 1948 року. Резолюція також закликає підтримати міжнародні трибунали та розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду, скоєних росією.