Нідерланди передали на Закарпаття трансформатори для відновлення пошкодженої підстанції

Фото

Нідерландські партнери передали на Закарпаття потужні трансформатори для відновлення електрозабезпечення після ракетного удару.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

“Днями наші нідерландські партнери передали потужні трансформатори для підвищення терміну експлуатації об’єктів енергозабезпечення на Закарпатті”, - йдеться в повідомленні.

Нідерланди передали на Закарпаття трансформатори Фото: голова Закарпатської ОДА

Як зазначив голова ОВА, один з об’єктів енергетичної інфраструктури регіону раніше атакували росіяни. Завдяки фахівцям обленерго вдалося швидко відновити постачання електрики. Однак без спеціального обладнання такі заходи майже неможливі, наголосив він.

Читайте також: Нідерланди передали Україні близько 300 тонн енергообладнання

Микита повідомив, що в області мають бути готові реагувати на будь-які ситуації та загрози. Тому, у разі ймовірних атак, Закарпаття готове "в цьому компоненті, і за потреби ми зможемо оперативно відновлювати пошкоджені елементи".

Як повідомлялось, енергосистема України вже витримала 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах. Наразі понад 10 ГВт основних встановлених потужностей недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС.