Львівський апеляційний суд у справі мера Чернігова відмовився заслухати Кличка

Суддя Львівського апеляційного суду відхилив клопотання захисту Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка надати слово голові Асоціації міст Віталію Кличку, через те, що він не є свідком справи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Кличко не є свідком у даній справі з приводу дослідження правильності рішення першої інстанції щодо притягнення Атрошенка до відповідальності через корупційне правопорушення. Тому ми відмовляємо в такому клопотанні", - сказав суддя Сергій Головатий.

Коли сторони перейшли до дебатів, Кличко піднявся зі свого місця й особисто попросив суддю надати йому слово. На що головуючий зазначив, що згідно з регламентом зробити це вже неможливо, і відмовив меру Києва.

Читайте також: Справа про спробу підкупу мера Дніпра за €22 мільйони пішла до суду

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня 2022 р. Яворівський суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів, та визнав Атрошенка винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 та 2 статті 172—7 КУпАП. Рішенням суду на міського голову наклали штраф у розмірі 6 800 гривень та на рік позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Після попереднього засідання Віталій Кличко зазначив, що якщо львівський суд не підтримає апеляцію міського голови Чернігова, його колеги -мери інших міст звертатимуться до Європейського суду з прав людини.

Фото: Людмила Гринюк