У Хмельницькому до Дня Соборності влаштували пробіг і розгорнули стометровий прапор

Фото

 У Хмельницькому до Дня Соборності відбувся пробіг, в якому взяли участь 200 містян, і розгорнули стометровий прапор.  

Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, передає Укрінформ. 

День Соборності у Хмельницькому / Фото: Facebook.com/symchyshyn

«Провели зворушливу акцію на Проскурівській. Пробіг із національною символікою стартував з двох сторін міста та символізував об'єднання нашої країни. Взяли участь близько 200 бігунів. Розгорнули 100-метровий прапор на Проскурівській. Від Алеї Героїв до Штабу допомоги українцям з лінії фронту. Перед кінотеатром ім. Т. Шевченка учасники акції створили контур карти України, всередині якого було розміщено назви українських міст», - зазначив міський голова.

Читайте також: «Звуки перемоги почує вся Україна»: Зеленський привітав із Днем Соборності

Крім того, за даними Симчишина, міські заклади освіти передали національні прапори, які «Волонтери Поділля» завезуть у деокуповані міста на сході і півдні країни разом із гуманітарною допомогою.

«Роздали місцевим мешканцям продуктові набори, оскільки у селах досі не працюють магазини і не підвозяться продукти. Ось це і є справжня єдність, соборність, неподільність - коли одні тримають лінію вогню, а інші простягають їм руку допомоги за потреби», - зауважив мер.

Читайте також: У Стокгольмі відзначили День Соборності України

Як повідомлялося, 22 січня відзначається День Соборності України. Цього дня у 1919 році Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка, які до того були частинами, відповідно, Російської та Австро-Угорської імперій, проголосили Акт Злуки, який об’єднав дві республіки в єдину незалежну українську державу. Цей крок також заклав основу для відновлення незалежності України у 1991 році.