У Маріуполі загарбники встановили бюст Леніна у парку «Міський сад»

Фото

У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники встановили бюст Леніна на постаменті у парку «Міський сад».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував відповідне фото з міста.

«Окупанти нарешті вигадали, де встромити своє опудало Леніна. Для немаріупольців – це центральна алея найстарішого парку «Міський сад», яка має назву «Алея класиків». На цих постаментах встановлено всю палітру російської культури від Ломоносова до Горького. Тепер головне питання, хто з росіян поступився місцем для Леніна? Чиї твори окупанти визнали недостатньо російсько-культурними в порівнянні з Володимиром Іллічем?» – написав Андрющенко.

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому російськими військовими селищі міського типу Нікольське під Маріуполем російські загарбники в травні відновили пам’ятник Леніну.

Читайте також: У Маріупольському районі загарбники посилили перевірки – шукають учасників спротиву

А у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області загарбники встановили пам'ятник Леніну, який був демонтований ще 2015 році. Але цей пам’ятник більшовицькому вождю у Мелітополі у грудні облили червоною фарбою.