Командиру танкової бригади рф оголосили підозру - наказав розстріляти цивільні авто на Київщині

Правоохоронці повідомили про підозру командиру батальйону танкової бригади збройних сил російської федерації, який наказав розстріляти автомобілі з цивільними у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора командиру батальйону 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, з 24 лютого по 31 березня 2022 року у період захоплення росіянами частини Київщини російський командир, перебуваючи з підлеглими військовослужбовцями на 27-му кілометрі автодороги Київ-Чоп біля с. Мила Бучанського району неподалік автозаправних станцій UPG та БРСМ, віддавав їм злочинні накази проти цивільного населення.

Читайте також: На Львівщині затримали агента рф, який коригував обстріли стратегічних підприємств

4 і 7 березня 2022 року, виконуючи такий наказ, підпорядковані командиру батальйону військовослужбовці рф, особи яких на цей час встановлюються, з автоматичної стрілецької зброї розстріляли чотири легкові автівки. У них перебували 12 цивільних, з них двоє малолітніх дітей, які намагались виїхати.

Троє людей загинули на місці, п’ятеро осіб, з яких одна дитина, дістали вогнепальні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Як повідомляв Укрінформ, у січні правоохоронці повідомили про підозру командувачу дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф та екскомандувачу чф вмф рф за здійснення ракетних ударів по Україні.

Фото ілюстративне