На звільненій Херсонщині зі світлом лише 75 населених пунктів із 228

На звільненій Херсонщині електропостачання мають 75 населених пунктів із 228.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Загалом на звільненій Херсонщині електропостачання мають 75 населених пунктів із 228, водопостачання – 46 населених пунктів зі 186, газопостачання – 53 населені пункти із 88», - йдеться у повідомленні.

Також Янушевич зазначив, що наразі Херсон забезпечений світлом та водою на більш ніж 95%, центральне теплопостачання у своїх домівках мають близько 80% херсонців.

Нещодавно енергетикам вдалося відновити електропостачання на Острові (Корабел), там ситуація з комунікаціями найскладніша, адже росіяни постійно обстрілюють цей мікрорайон, атакують, зокрема, й критичну інфраструктуру, розповів начальник ОВА.

Роботи з відновлення комунікацій не припиняються ні на день, фахівці продовжують працювати, аби всі жителі Херсонщини мали доступ до базових послуг, інформують в ОВА.

Читайте також: Тимошенко: На Донеччині 90% населених пунктів — з теплом і світлом

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині облаштували тимчасову переправу через річку Інгулець між населеними пунктами Архангельське та Зарічне - замість зруйнованого російськими загарбниками моста.

13 грудня в Херсоні через ворожі обстріли припинили теплопостачання у мікрорайоні Корабел, мешканців закликали евакуюватися. Станом на 19 грудня, у мікрорайоні залишалося 7-8 тисяч населення. У мікрорайоні Херсона Острів (Корабел) відновили електропостачання.