З Новосибірська прибули 15 чиновників для формування «влади» у захопленому Біловодську на Луганщині

російські загарбники для формування складу "влади" у тимчасово захопленому Біловодську Луганської області привезли 15 чиновників із Новосибірська.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Для формування складу окупаційної влади в Біловодську росіяни завезли 15 чиновників з Новосибірська. Ці особи мають замінити колаборантів, які "не виправдали довіри", та імітуватимуть "народну владу" громади, налагоджуватимуть репресивну машину в населеному пункті", - підкреслили в ОВА.

На тимчасово захопленій частині Луганщини зростає соціальна напруженість, "знов спостерігається дефіцит пального. Востаннє це сталося під час результативних наступальних дій ЗСУ на Харківщині. І от тепер", зауважили в ОВА.

Як зазначили в обладміністрації, найнадійнішим варіантом є нелегальне придбання бензину у бюджетних організацій або силових структур, які мають достатній запас пального, "втім, далеко не в кожного є такі зв’язки та зайві кошти".

Читайте також: На Луганщині військові рф масово встановлюють блокпости, щоб ловити дезертирів

Як нагадали в ОВА, ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на Луганщині для лікування поранених російських військових і найманців приватних військових компаній.

Так, Луганська міська багатопрофільна лікарня теж облаштована під військовий госпіталь, який вже перевантажений пораненими загарбниками.

Читайте також: На Луганщині загарбники вирізають шахтне обладнання і радять гірникам шукати нову роботу

"Не набагато краща ситуація в росіян і в Первомайську. Там "вагнерівці", як справжні чоловіки, лікуються та мешкають у пологовому відділенні", - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині російські загарбники замінували великі мости, траси та всі лісосмуги, що значно ускладнює просування вперед Збройних сил України.