У Франківську українські та польські кардіохірурги провели три складні операції

Фото

Українські та польські кардіохірурги провели разом три складні операції у центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська.

Як передає Укрінформ, про це медзаклад повідомив у Фейсбуці.

«Українські та польські кардіохірурги провели три складні операції в ЦМКЛ. До нашої лікарні завітали кардіохірург, трансплантолог, проктор TAVI Boston Scientific професор Міхал Зембала та асистент лікаря Яцек Вашак із Польщі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за три дні кардіохірурги провели три операції. Зокрема, 72-річному пацієнту провели протезування аортального клапана, пластику мітрального та трикуспідального клапанів.

Читайте також: Невідкладні операції та госпіталізації не призупинятимуть - роз'яснення МОЗ

Окрім того, 72-річному пацієнту виконали протезування аортального клапана та шунтування двох коронарних артерій (передньої міжшлуночкової артерії, правої коронарної артерії), а 86-річному хворому – гібридну реваскуляризацію міокарду шляхом шунтування передньої міжшлуночкової артерії, стентування стовбура огинаючої артерії.

Зараз усі пацієнти продовжують лікування та реабілітацію у відділенні інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії лікарні.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоров'я, проведення невідкладних хірургічних операцій та госпіталізацій не призупиняється, попри можливі загрози знеструмлення.