Поліція за добу порушила 38 справ щодо воєнних злочинів росіян на Херсонщині

Правоохоронці за минулу добу відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими військовими у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Так, за даними поліції, 29 листопада російські війська обстріляли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню «Град» Бериславський і Херсонський райони, а також Херсон і його передмістя.

У Херсоні під обстріл потрапила обласна клінічна лікарня. Ворожим вогнем пошкоджені вікна та двері, постраждалих немає. Житлові квартали перебували під атакою ворога протягом усієї доби, там пошкоджені багатоповерхові і приватні будинки.

Читайте також: Костін на зустрічі G7 у Берліні: воєнні злочини росії розслідують вже 18 держав

Із реактивної артилерії загарбники били по селах Білозерської громади.

У Бериславському районі поліція з’ясовує обставини загибелі 59-річного чоловіка, який підірвався в автомобілі.

Здійснюється розслідування за фактом розстрілу російськими військовими у лісосмузі біля міста Нова Каховка раніше викрадених священнослужителя та його сина.

Також встановлюється місцезнаходження 48-річного жителя Скадовського району, викраденого російськими військовими в липні. Зі слів матері чоловіка, спочатку її сина помістили до психіатричної лікарні, а в подальшому вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: В Україні ідентифікували понад 166 тисяч росіян, які брали участь у війні

Встановлено також, що з тимчасово захопленого населеного пункту в Голопристанській громаді загарбники викрали й вивезли в невідомому напрямку двох братів. Місце перебування чоловіків невідоме.

З тимчасово захопленого селища Брилівка Херсонського району надійшло повідомлення, що в будинок місцевого жителя заселилися близько десятьох російських військових і користуються майном власників. Аналогічні повідомлення надходять від жителів селища Горностаївка.

У Скадовську загарбники самовільно заселилися до готелю та користуються майном, частину якого вивозять у невідомому напрямку.

За фактами порушення російськими військовими законів та звичаїв війни правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Читайте також: Щоб покарати путіна та його оточення, треба показати системність злочинів - Офіс генпрокурора

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови обласної військової адміністрації Ярослава Янушквича, 29 листопада в Херсонській області російські війська поранили чотирьох мирних жителів.

Фото: npu.gov.ua