У Херсоні затримали «працівників СІЗО», які катували викрадених цивільних

Фото, відео

У визволеному Херсоні СБУ у взаємодії з ДБР викрили трьох зрадників, які виконували завдання кремля щодо придушення руху опору та проведення масових репресій на території регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що фігуранти, які свого часу приєдналися до лав створеного загарбниками «управления службы исполнения наказаний по Херсонской области», особисто здійснювали «прийом» викрадених місцевих жителів до створеного загарбниками «слідчого ізолятора» й незаконно тримали їх під вартою в камерах з нелюдськими умовами.

Поплічниками російських загарбників виявилися посадовці Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань. Серед них – виконувач обов’язків керівника місцевого СІЗО та його заступник з оперативної роботи.

За даними слідства, після захоплення російськими військами Херсона один зі зловмисників добровільно погодився стати «помощником начальника по работе с общественностью», інший – «старшим оперуполномоченным» у складі вже карального органу російської федерації.

У Херсоні затримали "працівників СІЗО" Фото: СБУ

Також до них долучилася оперуповноважена з боротьби із незаконним обігом наркотиків пенітенціарної установи. Встановлено, що ще на початку повномасштабного вторгнення рф фігурантка приєдналася до лав загарбницької адміністрації.

Читайте також: Затримали зрадника з колонії, який перед звільненням Херсона випустив ув’язнених

Після визволення міста зловмисники намагалися переховуватись і тим самим уникнути правосуддя, однак були викриті та затримані правоохоронцями.

Фігурантам оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, що передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як додали в ДБР, станом на цей час перевіряється інформація про ймовірне здійснення підозрюваними насильства та психологічного тиску до затриманих громадян.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні працівники Державного бюро розслідувань оголосили підозру начальнику одного з відділень «Північної виправної колонії №90», який співпрацював із російськими загарбниками, а перед визволенням Херсона допустив втечу ув’язнених злочинців.