З Луганщини 200 підлітків вивезли до Чечні на «військово-патріотичне виховання»

З тимчасово захоплених територій Луганської області до Чечні незаконно відправили на «військово-патріотичне виховання» 200 так званих «важких» підлітків.

Про це  Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вірні піхотинці» путіна мародерять, вивозять до Чечні техніку з підприємств і коштовності», - йдеться у повідомленні.

В Луганськ прибув лояльний до кадирова прокурор глєб міхайлов з Дагестану зі своєю командою прокурорами. За даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, його завдання, окрім репресій, - «легалізувати» злочини кадировців в області.

Також повідомляється, що одним із результатів співпраці кадировців з прокурорами стало незаконне вивезення до Чечні на «військово-патріотичне виховання» 200 «важких» підлітків.

Читайте також: путінська війна проти українських дітей: дайджест пропаганди за 14 листопада

У тимчасово окупований Донецьк цього тижня приїздили так званий міністр інформації Чечні ахмет дудаєв, депутат чеченського парламенту джамалай закрієв та радник кадирова умар даудов. Разом з ними Донецьк відвідала чеченська співачка еліна муртазова.

«Але неодмінно з деокупацією Донбасу ця ординська практика закінчиться і відшкодовувати збитки Україні та платити репарації буде вся росія», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: росія буде змушена виплатити репарації за шкоду, яку вона заподіяла Україні - Веніславський

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області окупаційна «влада» створила «реєстр маневрового житлового фонду». Людей ознайомили з переліком квартир, що сподобалися загарбникам. Мешканці повинні пройти спеціальну процедуру, щоб відмовитись від внесення їхніх квартир до цього реєстру.