Чернігівський водоканал отримав австрійське обладнання для пошуку поривів

КП "Чернігівводоканал" отримало з Австрії сучасне обладнання для пошуку поривів у мережі, а фахівці підприємства пройшли спеціалізоване навчання. 

Про це повідомляє Чернігівводоканал, передає Укрінформ.

"Декілька місяців тому до КП «Чернігівводоканал» звернулися представники Посольства Австрії в Україні. Комунальному підприємству, в рамках відновлення інфраструктури міста Чернігова від наслідків російської агресії, було запропоновано не тільки отримати сучасне обладнання для пошуку поривів на водопровідних мережах від австрійської компанії MTA Messtechnik GmbH, але й направити представників КП «Чернігівводоканал» для навчання фахівців", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що програму навчального візиту до дослідницького і навчального центру European Pipeline Center (EPC), як і саме обладнання для пошуку місць поривів водопроводів КП «Чернігівводоканал», було профінансовано Директоратом компанії MTA Messtechnik GmbH.

Читайте також: У Житомирі після обстрілів неможливо відновити роботу деяких підстанцій - мер

Нині обладнання, надане компанією MTA Messtechnik GmbH КП «Чернігівводоканал» вже надійшло до Чернігова та практично використовується під час пошуку поривів на водопроводах.

У Чернігівській області російські війська залишили після себе більш як вісім тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено понад 1100 км автомобільних доріг.