Загарбники вивезли обладнання з коньячного заводу «Таврія»

Із коньячного заводу «Таврія», що розташований у захопленій Новій Каховці на Херсонщині, російські загарбники вночі вивозили обладнання.

Про це у коментарі Укрінформу розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, коментуючи інформацію з соцмереж щодо розграбування підприємства російськими загарбниками.

«Заїхало на завод дуже багато транспорту. Як мені повідомили, майже всю ніч транспорт з території підприємства виїздив і вивозив накриті брезентом вантажі», - зазначив міський голова.

Він припускає, що викрасти російські загарбники могли з підприємства автоматичні лінії розливу та найбільшу цінність - спирти для унікального колекційного коньяку.

Читайте також: Ворог завдав ракетних ударів по цивільній інфраструктурі на Херсонщині, є загиблі та поранені

Як повідомляють телеграм-канали, є інформація, що російські загарбники розбирають і вивозять завод «Таврія» у Новій Каховці, все устаткування та продукцію відправляють вантажівками.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; вони блокують «зелені коридори», викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.