У Вінниці розпочався форум цифрових громад

Фото

У Вінниці 7 листопада в рамках українського тижня регіональної цифрової трансформації Digital Regions Week розпочався форум цифрових громад.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«З чого почати, щоб цифрозувати свою громаду? Де знайти ресурси? Як зробити якісно і корисно для людей? Форум цифрових громад сьогодні дасть відповідь на усі питання голів вінницьких громад», - написав Борзов.

Як повідомили Укрінформу у Вінницькй ОВА, регіональний Форум цифрових громад проводиться Міністерством цифрової трансформації України, Вінницькою ОВА та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини». Форум покликаний сприяти впровадженню цифрових рішень та інновацій для покращення взаємодії влади та громадян на регіональному та місцевому рівнях у Вінницькій області.

Читайте також: Хакатон Kyiv Tech Summit об’єднав понад 200 українських ІТ-спеціалістів

Програмою форуму передбачені ознайомлення з презентаціями «Дія.Цифрова громада» та Індексом цифровізації громад, обговорення результатів та планів цифровізації Вінницького регіону, а також знайомство з кращими практиками надання сучасних послуг в умовах воєнного часу.

Окрім того, учасникам форуму представлять інструменти електронної демократії та урядування, їх актуальність, виклики та реалізація, а також розгялалтимуться особливості інформатизації громад в умовах воєнного часу.

Зокрема, обговорюватимуться особливості реалізації програми цивровізації регіону «Електронна Вінниччина».

Проведення Форуму передбачене в межах проєкту «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад», який реалізується за програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.