Енергоатом працевлаштував 179 працівників Запорізької АЕС на інших атомних електростанціях

НАЕК "Енергоатом" працевлаштував 179 працівників Запорізької атомної електростанції, які евакуювалися з Енергодара, на інших АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"Енергоатом допоміг працевлаштувати 179 працівників ЗАЕС, які виїхали з окупації. Компанія забезпечила переведення працівників Запорізької атомної електростанції на інші вітчизняні АЕС", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 37 працівників перевели на Рівненську АЕС, 26 – на Південноукраїнську АЕС, 24 – на Хмельницьку АЕС. Ще 92 працівники працевлаштовані у дирекції та інших відокремлених підрозділах Енергоатома.

Читайте також: Збитки від окупації Запорізької АЕС росіянами перевищили ₴28 мільярдів

НАЕК повідомляє, що зараз на розгляді перебувають ще близько 300 резюме працівників ЗАЕС, котрі виявили бажання працювати у компанії.

Як повідомлялося, на початку жовтня НАЕК "Енергоатом" запустив колцентр для консультативної допомоги працівникам компанії, які опинилися на тимчасово окупованій росією території.

Читайте також: росіяни на ЗАЕС анулюють українські перепустки – розвідка

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. З цього часу загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, викликаючи відключення енергоблоків та звинувачуючи у цьому ЗСУ.