Через російські катівні на Харківщині пройшли 15 рятувальників - ДСНС

У Харківській області через катівні, влаштовані російськими загарбниками, пройшли 15 рятувальників ДСНС.

Про це повідомив на брифінгу начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, передає кореспондент Укрінформу.

“Загалом 15 осіб побували в катівнях: вісім співробітників Балаклійської пожежно-рятувальної частини №42, троє в Козачій Лопані та чотири у Вовчанську. Щодо інших співробітників були погрози, постійно їх перевіряли, залякували. Таких фактів дуже багато”, - розповів він.

Від рятувальників загарбники вимагали співпраці. Як зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, підрозділам ДСНС неодноразово пропонували перейти на службу до рф (як і працівникам “швидкої”) та одягнути російську форму. “У випадку ультиматуму вони б склали із себе повноваження, але окупанти на це не пішли, бо розуміли, що невдоволення населення і так зростає”, - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Фактично у кожному звільненому від росіян населеному пункті була катівня - МВС

За даними Волобуєва, за час окупації загинули четверо співробітників пожежно-рятувальної служби та п’ятеро саперів.

“Працювати доводилося нашим рятувальникам у дуже непростих умовах. Вони витримали. Надавали дуже серйозну допомогу населенню, рятували людей”, - відзначив начальник ГУ ДСНС. Зокрема, в заблокований Ізюм саме через рятувальників певний час удавалося завозити трохи м’яса, молока та хліба від фермерів.

Читайте також: Правоохоронці встановили чотирьох військових рф, які катували учасників АТО на Харківщині

Як повідомлялося, на Харківщині 19 жовтня внаслідок наїзду на ворожу міну загинули двоє співробітників ДСНС, ще четверо дістали поранення.