В Ізюмі відкрився мобільний госпіталь Samaritan’s Purse

У звільненому місті Ізюм на Харківщині відкрився мобільний госпіталь.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін, передає Укрінформ. 

«В Ізюмі відкрився госпіталь Samaritan’s Purse. Маємо унікальну можливість скористатися послугами висококваліфікованих іноземних спеціалістів і потурбуватися про своє здоров’я. Все безкоштовно», - повідомив Мацокін.

Він закликав ізюмчан не зволікати та звертатися до лікарів, адже госпіталь у місті знаходиться тимчасово. Після прийому в лікарів хворим безкоштовно надаватимуть медичні препарати.

Читайте також: В Ізюмі вже є мобільний зв’язок та інтернет, зі світлом - проблеми через заміновані мережі

За даними Мацокіна, у госпіталі доступні різноманітна діагностика, лікування інфекційних та неінфекційних захворювань, загальна оцінка та надання послуг з репродуктивного здоров’я, травматологія, служба невідкладної допомоги та 30 стаціонарних ліжок.

Заступник мера подякував ізюмському підприємцю за надане приміщення та іноземним партнерам за підтримку.

Читайте також: Естонія передала армії України найсучасніший мобільний госпіталь

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Ізюмі за допомогою громадської організації «Сумка самаритянина» (міжнародна організація зі штаб-квартирою в США) буде розгорнуто мобільний госпіталь з хірургічним обладнанням і забезпеченням усіма необхідними медикаментами.

Крім того, Червоний Хрест надасть Харківщині чотири мобільні амбулаторії на час, поки будуть відновлюватися стаціонарні.