На Харківщині діятимуть чотири мобільні амбулаторії замість зруйнованих

На Харківщині замість шести зруйнованих загарбниками сільських амбулаторій діятимуть чотири мобільні, які надасть Червоний Хрест.

Про це на брифінгу в Харкові повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми побачили, що потрібно відновити 6 сільських амбулаторій. Сьогодні досягнуто домовленостей, що Червоний Хрест постачає 4 мобільні амбулаторії. До того моменту, поки будуть відновлюватися стаціонарні, працюватимуть мобільні. Тут прийматимуть сімейні лікарі», - повідомив Ляшко.

За інформацією директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максима Хаустова, наразі ведуться перемовини з міжнародними організаціями щодо надання модульних будинків для лікарів із м. Ізюм, які втратили житло.

«Вони будуть розташовуватися на території лікарні і будуть виключно для лікарів і медичного персоналу, в яких зруйновані будинки», - зазначив Хаустов.

Також, як повідомив керівник МОЗ, Харківщина сьогодні отримала додатковий вантаж медичної гуманітарної допомоги від UNICEF.

«Це 9 вантажівок, близько 230 тонн товару, який буде розподілено на деокуповані території», - зазначив Ляшко.

Наразі департамент та міністерство працюють над тим, щоб в аптеках, які почали відновлювати роботу на звільнених територіях, був доступ до програми «Доступні ліки».

За інформацією Хаустова, в містах Ізюм і Балаклія вже запрацювали кілька аптек.

Читайте також: На захоплених територіях чинять тиск на медиків і грабують лікарні – голова НСЗУ

Як повідомляв Укрінформ, під час тимчасового захоплення частини Харківщини росіяни зруйнували багато медичних закладів, тож нині в цих районах є проблеми з доступом населення до медпослуг.