В Ізюмі вже ексгумували понад 90 тіл жертв агресії рф

В Ізюмі Харківської області вже ексгумували більше 90 тіл жертв російської агресії.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в інтерв’ю телеканалу FOX News в ході перебування з візитом у США, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Офісу генпрокурора.

За його словами, Збройні сили України звільнили понад 80 тисяч квадратних кілометрів українських територій. «Це приблизно дорівнює території штату Конектикут. У кожному з міст ми знаходимо нові докази вчинення воєнних злочинів, зокрема вбивства цивільного населення та тортур», - сказав генпрокурор.

Читайте також: Ексгумація похованих під Ізюмом триватиме близько двох тижнів – мер

Він підкреслив, що вже виявлено більше 10 місць, де катували людей, в тому числі електрострумом.

"Наша мета - притягнути до відповідальності воєнних злочинців та покарати злочин агресії. Тому ми закликаємо міжнародну спільноту підтримати ініціативу створення спеціального міжнародного трибуналу. Також ми продовжуємо співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом та збирати докази воєнних злочинів”, - наголосив Костін.

Він додав, що на деокупованих територіях працюють прокурори, експерти та слідчі, які щодня фіксують нові воєнні злочини росії.

Читайте також: Верещук про ексгумацію тіл, виявлених в Ізюмі: Уже деяких ідентифіковано

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлено понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед виявлених загиблих є діти та військові Збройних сил України. Станом на вечір суботи, 17 вересня, експерти Нацполіції ексгумували 59 тіл.

За даними правоохоронців, на звільнених від росіян територіях Харківської області виявлено вже 11 катівень, шість із них – у місті Ізюм.